e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Javni poziv za dodjelu dva milijuna kuna za poduzetničke zone

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu dva milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje osnivanja i razvoj poduzetničkih zona.

Poticajna sredstva dodjeljuju se prvenstveno za izradu projektne i druge dokumentacije za zonu, otkup zemljišta za formiranje zone, uređenje zemljišta i okoliša, uređenje infrastrukture i opremanje zone te druge potrebe u funkciji zone kao i potrebe poduzetnika prema programu osnivanja i razvoja poduzetničkih zona. Gradovi i općine dodijeljena sredstva mogu koristiti isključivo za namjenu za koju su odobrena, a projekte je moguće kandidirati tijekom cijele godine.

„Zagrebačka županija je u posljednjih osam godina za razvoj zona na svom području osigurala više od 30 milijuna kuna. U njima je izgrađeno oko 250 poslovnih objekata u kojima radi oko 5.000 djelatnika“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasivši kako bez obzira na krizna vremena interes domaćih i stranih investitora za ulaganja na području Zagrebačke županije i dalje postoji. Tako se trenutačno dvije najveće investicije u Hrvatskoj, proizvodni pogon Plive u Savskom Marofu te Poslovni centar IKEA-e u Rugvici, događaju upravo u Zagrebačkoj županiji.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da svoje zahtjeve s potpunom dokumentacijom pošalju na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V p.p. 974, 10 001 Zagreb.

Tekst javnog poziva i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti i na tel. 6009-415, 6009-457, fax: 6009-488 ili na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

(PV)
27. veljače 2013.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb