e-Privredni

A+ A A-

Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava manifestacijama

Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava manifestacijama u 2013. godini. Poziv je otvoren do 8. ožujka, a namijenjen je jedinicama lokalne (regionalne) samouprave, turističkim zajednicama, nacionalnim sportskim savezima, umjetničkim organizacijama, zadrugama, trgovačkim društvima, javnim ustanovama te ustanovama u kulturi i obrtima.

Pri odluci o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, uzimat će se u obzir karakter manifestacije,  dodatni turistički sadržaji i popratna događanja, imidž mjesta i broj posjetitelja, mjesto i vrijeme održavanja manifestacije te njeno trajanje, medijska pokrivenost i drugi učinci. Ministarstvo turizma odobravat će sufinanciranje do 50 posto opravdanih troškova manifestacije.

Cilj potpore manifestacijama je razvoj i unaprjeđenje turističke ponude kroz organizaciju kulturnih, gastronomskih, enoloških, zabavnih, sportskih i drugih manifestacija kao glavnog motiva dolaska u turističku destinaciju te u cilju povećanja ugostiteljskog i drugog turističkog prometa posebice u razdobljima izvan glavne turističke sezone.

Javni poziv i obrazac, zainteresirani mogu pronaći na webu Ministarstva turizma.

(PV)
27. veljače 2013.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb