e-Privredni

A+ A A-

Spremni projekti bioplinskih elektrana i zabavnog parka

Drugi međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina Rexpo Adriatic održat će se 17. i 18. travnja 2013. u Hypo centru u Zagrebu. Predstavit će se tvrtke i projekti iz Hrvatske i zemalja u regiji - Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije.

Prvi Rexpo održan je prošle godine i urodio je s nekoliko konkretnih poslova, ističe direktorica sajma Sanda Marušić. Jedan od njih sklopila je tvrtka Luxor grupa, čiji predsjednik Uprave Ivan Ninković kaže da su na Rexpo sajmu upoznali poslovnog partnera iz Indije, s kojim su ugovorili poslove održavanja u IT parku u Inđiji (Srbija), čije je otvaranje planirano za početak svibnja. Indijski partneri iz Inđije će, tvrdi Ninković, doći ove godine i na Rexpo, kako bi našli partnere za sličan IT park u Hrvatskoj.

Značajan dio ovogodišnjeg sajma činit će projekti iz energetike, a tvrtka Keter organica iz Slovenije predstavit će dio od svojih 14 projekata bioplinskih elektrana u Hrvatskoj, vrijedne ukupno više od 70 milijuna eura. Prvu od njih, snage 2,4 megavata, već su počeli graditi u Đulovcu kod Daruvara, gdje su im partneri dvojica lokalnih poljoprivrednika.

Na Rexpo sajmu će se predstaviti i projekt zabavnog parka vrijednog šest milijuna eura, koji načelnik Općine Medulin Goran Buić nudi potencijalnim investitorima kao projekt s pripremljenom dokumentacijom i potporom lokalnog stanovništva.

(PV)
5. ožujka 2013.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb