e-Privredni

A+ A A-

Milijun kuna za EU vaučere

Hrvatska gospodarska komora izdvaja za gospodarstvenike milijun kuna izravne financijske potpore u svrhu izrade prijavnih dokumentacija za EU projekte. Jednom od novih usluga HGK-a Moj EU projekt vaučer, u prvoj etapi dodjele sredstava članicama, Komora sufinancira pripremu dokumentacije za projekte s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost ovog natječaja je 350.000 kuna, a vaučer po tvrtki iznosi 10.000 kuna.

“Vaučeri su nova usluga Hrvatske gospodarske komore osmišljena s ciljem da se tvrtkama olakša i automatizira pristup informacijama o poslovnim prilikama na inozemnim tržištima. Prijavitelji na natječaj moraju biti članice HGK-a registrirane u Hrvatskoj, imati bar jednog zaposlenika, podmirene porezne obveze i obveze prema zaposlenicima. Potpora će se dodjeljivati tvrtkama koje nisu u postupku stečaja ili u procesu predstečajne nagodbe”, izjavio je Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK-a.

Vaučeri se isključivo mogu iskoristiti za izradu poslovnog plana, pripremu prijavne i prikupljanje popratne dokumentacije za dodjelu sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Prijavitelj je dužan ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi na službenoj stranici HGK-a. Natječaj traje do 27. veljače, a prvih 35 prijava koje pristignu, a zadovoljavaju osnovne kriterije, bit će uvršteno na Listu prihvatljivih prijavitelja, a još njih sedam na rezervnu listu. Isplata vaučera obavlja se u roku od 10 radnih dana od dana dostave kompletne dokumentacije. 

Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb