Viroexpo otvoren u novoj sajamskoj dvorani

15. ožujka 2019.

Viroexpo

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. otvoren je u Virovitici u novoj sajamskoj dvorani, a na njemu do nedjelje, 17. ožujka, sudjeluje 625 izlagača iz 29 zemalja. Otvaranjem sajma službeno je puštena u rad nova multifunkcionalna hala površine 6200 četvornih metara, građena novcem Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Prvi je to završeni projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem ukupne vrijednosti 16,5 milijuna kuna. Izlagačima je na raspolaganju i vanjski izložbeni prostor na 3000 četvornih metara. Radove je izvela virovitička tvrtka Gradba.

Prostor je namijenjen sajmu Viroexpo koji je od početaka 1996. godine do danas šest puta mijenjao lokacije, siječanjskoj Izložbi malih životinja i rujanskom specijaliziranom lokalnom sajmu Agroexpo te za sve ostale povremene i prigodne sajmove i manifestacije.

HGK - Županijska komora Virovitica organizirala je gospodarski forum Kako poslovati s Republikom Slovenijom, na kojem su sudjelovali predstavnici lokalne uprave, gospodarskih komora, agencija, poduzetničkih centara, obrtnika i gospodarstvenika dviju zemlja. Organizatori su priredili i niz stručnih predavanja iz područja poljoprivrede i gospodarstva te bogat kulturno-zabavni i vinsko-gastronomski program.

Pokrovitelji sajma su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada te Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo turizma. Zemlja partner je Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a Zagreb je grad partner. Prvi put na sajmu se predstavlja Španjolska.

P.hr/K