Valamar Riviera i AZ fondovi investiraju 426 mil. kn u Imperial Rivieru

19. rujna 2019.

Foto: Imperial Riviera

Uprava Imperial Riviere u pozivu za Glavnu skupštinu predložila je povećanje temeljnog kapitala tvrtke u vrijednosti od 426 milijuna kuna, ili oko 57 milijuna eura. Najavljeno povećanje temeljnog kapitala početak je realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 200 milijuna eura vrijednosti novih ulaganja u podizanje kvalitete portfelja te rast kroz akvizicije i širenje na atraktivne turističke destinacije u Hrvatskoj i regiji, čime, kako je priopćeno iz hotelskr kuće, namjeravaju postati jedna od pet vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

U posljednje tri godine Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi investirali su više od milijardu kuna u hrvatski turizam kroz akvizicije rapskog Imperiala i Hotela Makarska te kroz kontinuirana ulaganja u razvoj njihovih turističkih portfelja. Pripajanjem Hotela Makarska rapskom Imperialu krajem lipnja ove godine nastala je Imperial Riviera, s ciljem stvaranja snažnije platforme za nastavak ulaganja u širenje turističkog poslovanja u Hrvatskoj i regiji.

"Imperial Riviera poslovat će u više destinacija uz najvišu razinu kvalitete korporativnog upravljanja kao vlasnik značajnog turističkog portfelja. Povećanje kapitala te organizacija zajedničkog poduzeća za upravljanje i ulaganje u turističku imovinu u regiji logičan je nastavak uspješne suradnje vodećeg mirovinskog fonda i vodeće hotelijerske kompanije u Hrvatskoj. Vjerujemo u potencijal rasta hrvatskog turizma i dugoročnu održivost hotelijerstva koje ulaže u djelatnike, destinacije i kvalitetni turizam te sam uvjeren da je partnerstvo s AZ mirovinskim fondovima idealan model ulaganja i razvoja hrvatskog turizma“, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Imperial Riviera u svom portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab i Makarska, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, a u sezoni 2019. zapošljava oko 900 radnika. Valamar je od 2016. godine zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem cjelokupnog portfelja.

"Nastavak ulaganja u ovaj zajednički projekt slijed je investicijske strategije AZ mirovinskih fondova po  kojoj ulažemo u hrvatski turizam jer smatramo da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova naših fondova za koje ovakva ulaganja predstavljaju mogućnost ostvarenja optimalnih prinosa. Model u kojem spajamo investicijski potencijal AZ mirovinskih fondova i iskustvo te uspješnost u vođenju Valamara,  kao vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, smatramo  modelom koji osigurava dugoročnu uspješnost ovog projekta", rekao je Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

 

 

P.hr/J.V.