e-Privredni

A+ A A-

Povelja o raznolikosti s 34 potpisa

 

Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva. Zaposlenice i zaposlenici, u svojoj raznolikosti, sa svojim vještinama, kreativnošću i inovativnošću predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha svake organizacije, istaknula je ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj Mirjana Matešić na svečanom potpisivanju Povelje o raznolikosti - dokumenta koji potpisuju poslovne i druge organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) je inicijativa pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a financira je EK. Povelja o raznolikosti Hrvatska razvijena je u sklopu zajedničkog projekta HR PSOR-a s partnerima iz Slovenije i Rumunjske.

Poštivanje raznolikosti u društvu

“Raznolikost je izuzetno važna za dugoročnu poslovnu uspješnost poduzeća kao izvora kreativnosti i inovativnosti te alata za borbu protiv diskriminacije i razvoj jednakih mogućnosti za sve pojedince. Poslovni sektor cijeni zaposlenike prema kompetencijama i znanju, a politika raznolikosti u poduzećima pomaže razvoju i samorealizaciji svakog zaposlenika, što povećava zadovoljstvo, lojalnost i predanost poslu”, ocjenjuje Mirjana Matešić.

Ambasadorica Povelje Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle, ističe kako raznolikost kultura, mišljenja i opredjeljenja inspiriraju našu inovativnost i pridonose našoj konkurentnosti na globalnom tržištu. “S poštovanjem se odnosimo prema zaposlenicima, partnerima, suradnicima, kupcima, dobavljačima kao i prema široj društvenoj zajednici. Naravno, nastavit ćemo kontinuirano promicati poštivanje raznolikosti u društvu te sudjelovati u različitim inicijativama koje tome pridonose”, dodala je Gordana Kovačević.

Društvena je odgovornost u modernom poslovnom svijetu nužnost, a ne pitanje izbora, smatra Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, također ambasador Povelje. “To je iskaznica uspješnih kompanija. Zajednički trebamo razvijati kulturu raznolikosti unutar svojih kompanija, ali i u komunikaciji s drugim kompanijama i partnerima. Na taj način stvaramo bolje i kvalitetnije poslovno okruženje čemu, siguran sam, svi težimo”, ističe Došen.

Prvotna želja francuskih inicijatora i potpisnika Povelje o raznolikosti bila je promocija socijalne pravde s naglaskom na tri glavna pitanja: rodne ravnopravnosti, podrijetla te osoba s posebnim potrebama, kojima su se bavili odjeli za upravljanje ljudskim potencijalima, istaknula je Anne Deschanel, predstavnica francuske Povelje o raznolikosti, inicijatora Povelje. “Pitanje raznolikosti je važno ekonomsko pitanje i njene koristi se očituju kroz motivaciju zaposlenika, orijentaciju na kupca, upravljanje reputacijom kao i prakticiranje društvene odgovornosti. Sve to uz koristi od učenja kroz mrežu postali su glavni razlozi pristupanja poduzeća Povelji o raznolikosti”, upozorava Anne Deschanel.

Borba protiv diskriminacije

Istraživanje o stavovima i razini svijesti o diskriminaciji i pojavnim oblicima diskriminacije, koje je proveo Ured pučke pravobraniteljice, pokazuje da je svaka peta osoba u Hrvatskoj bila barem jednom diskriminirana u zadnjih pet godina, istaknula je zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter. “Ovo je značajan problem jer je za 40 posto građana diskriminacija najveći ili jedan od najvećih problema u našem društvu. Najproblematičnije područje upravo je područje rada i zapošljavanja, a isto proizlazi i iz pritužbi koje naš ured svakodnevno zaprima. Stoga mi je posebno drago što se poslovna zajednica ima priliku snažnije uključiti u borbu protiv diskriminacije, uključujući se poticanjem i promicanjem raznolikosti, na što se obvezuju potpisivanjem Povelje o raznolikosti”, naglasila je ona.

Ovoj povelji će moći i dalje pristupati sva zainteresirana poduzeća i organizacije, a budući potpisnici Povelje trebaju HR PSOR-u iskazati svoju namjeru i dostaviti službeni dokaz o usvajanju Povelje. HR PSOR najavljuje kako će organizirati radionice i savjetovanje za sve koji su usvojili Povelju kao i za druge zainteresirane organizacije. 

Tko su potpisnici Povelje? Svoj potpis stavile 34 tvrtke i organizacije 

AD Plastik, AquafilCRO, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, DNV GL, Dvokut Ecro, Ericsson Nikola Tesla, Hartmann Hrvatska, Hauska&Partner, HEP, Holcim Hrvatska, Hrvatski Telekom, Hrvatska udruga poslodavaca, Ikea, Ilirija Biograd, Ina, Končar institut za elektrotehniku, Messer Croatia Plin, Oriflame Kozmetika Croatia, OTP banka Hrvatska, Podravka, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Privredna banka Zagreb, PwC, Regeneracija, Schneider Electric, Securitas, Splitska banka, Tele 2, Valamar Riviera, Vetropack Straža i Ured pučke pravobraniteljice.

Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb