e-Privredni

A+ A A-

Za potpore 6,5 milijuna kuna

Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za potpore događanjima u 2018. godini, za dodjelu bespovratnih sredstava za događanja na području Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju. Za ovu namjenu predviđeno je 6,5 milijuna kuna kroz tri glavne mjere programa.

"Odlični turistički rezultati ostvareni u siječnju najbolji su pokazatelj kako atraktivne manifestacije pozitivno utječu na rast turističkog prometa u predsezoni. Ovim putem pozivam sve organizatore događanja da se jave na raspisani javni poziv i kvalitetnim sadržajem unaprijede i obogate turističku ponudu pojedine uže ili šire destinacije, ali i Hrvatske u cjelini. Ove godine posebno će se financijski poduprijeti kvalitetna događanja koja se organiziraju u pred i posezoni jer nam je krajnji cilj cjelogodišnje poslovanje u turizmu", kazao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Vrednovanje i odabir događanja obavit će se sukladno kriterijima propisanima Javnim pozivom, a odluku o izboru događanja koja će dobiti potporu te o visini potpora donijet će Turističko vijeće HTZ-a.

Prijave se zaprimaju do 12. ožujka 2018. godine. (J.V.)

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb