e-Privredni

A+ A A-

Hrvatska u Quebecu proglašena turističkom destinacijom 2018.

Ovu godinu zapamtit ćemo po brojnim nagradama i priznanjima koje je dobila Hrvatska kao turističko odredište. Naša zemlja dobila je još jedno veliko priznanje za destinaciju 2018. godine u izboru Udruženja putničkih agenata Quebeca (L'Association des Agents deVoyages du Québec - AAVQ) u Quebecu. Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom u jakoj konkurenciji koju su činili Portugal, Meksiko, Kuba i Dominikanska Republika.


Komentirajući novo priznanje, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, rekao je kako je ona potvrda odlične pozicije naše zemlje na tržištu Kanade. Dosad je u ovoj godini s tog tržišta ostvareno više od 170.000 turističkih dolazaka što je 24 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Istodobno je zabilježeno 470.000 noćenja kanadskih turista što je 18 posto više.  U 2019. godini očekuje se daljnji rast putovanja Kanađana u Hrvatsku, i to po stopi rasta od najmanje 20 posto. „Procjene se temelje na prognozi oporavka kanadskog gospodarstva, snažnog doprinosa izravnih letova koji povezuju Toronto sa Zagrebom i Splitom te općenitom rastu interesa za putovanja u Hrvatsku“, istaknula je Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku, ali koja pokriva i Kanadu.
Inače, Udruženje putničkih agenata Quebeca (AAVQ) utemeljeno je u lipnju 2011. godine kao neprofitna udruga s besplatnim članstvom za sve predstavnike i subjekte koji djeluju u putničkoj industriji. Članovi udruženja žele zaštititi i unaprijediti svoja zakonska prava te potaknuti kvalitetu rada među članovima kako bi se zadovoljila sva očekivanja klijenata.  (Sanja Plješa)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb