e-Privredni

A+ A A-

Započeo ciklus seminara za poticanje izvoza

Prvim seminarom održanom u zagrebačkom Forumu, u centru Green Gold, započeo je niz seminara namijenjenih početnicima izvoznicima u potrazi za stranim tržištima za svoje proizvode. Seminari se organiziraju u okviru 8,4 milijuna kuna vrijednog projekta Hrvatske gospodarske komore HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Seminar je namijenjen onima koji već izvoze, a žele osvojiti nova tržišta te onima koji su tek pred prvim svojim izvoznim poslovima, no ne znaju kako ga započeti. Na seminarima će se govoriti o tome kako istražiti inozemno tržište i pronaći odgovarajućeg partnera, na koji način nastupiti u inozemstvu, kako se zaštititi od rizika neplaćanje ili osigurati robu, kako pregovarati i ugovarati poslove. Stručnjaci iz konzultantske kuće Deloitte održat će predavanja upravo o tim temama.

 

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, ali je broj mjesta ograničen. Za seminare se prijavljuje obrascem na stranicama Hrvatske gospodarske komore.

Seminari će se održati i u Karlovcu 23. listopada te Varaždinu 25. listopada. U studenom seminari će se održati u Splitu, 14. studenoga, Šibeniku 15., Zadru 16., te nakon toga u Slavonskom Brodu 21., Virovitici 22., Puli 26., Rijeci 27., Krapini 28. i Čakovcu 29. studenoga. U prosincu će se seminari održati 4. u Osijeku i 5. u Vukovaru, a ciklus će se zaključiti još jednim zagrebačkim seminarom 10. prosinca.

 Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb